A dolgok megvalósulásának az a kezdete, ha makacsul rájuk gondolunk.

Gondolati háttér: Minden, ami igazán fontos, eljön az életünkbe.

Személyiségünk, karakterünk, belső igényeink törvényszerűen formálják sorsunkat.

A hívásokra válasz érkezik. Sokszor észrevehettük, hogy vágyaink, igényeink megkeresik a tárgyat maguknak.

Az emberek megérzik azt, ami bennünk van és eszerint közelednek vagy távolodnak.

Azok felelnek, akikkel közös hullámhosszon működik az "adó-vevő berendezésünk." Ugyanabban a városban néha elmagányosodunk, néha sokan körénk gyűlnek.

Ezért írhatta tréfásan Füst Milán: "Apróhirdetés. Meglevő szenvedélyekhez tárgy kerestetik!"

Szeretnénk szerelmesek lenni - és beleszeretünk valakibe.

Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz.

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch
 

Szerző: mogyorka  2009.11.20. 23:41 4 komment · 1 trackback

Címkék: kapcsolat vonzás törvénye

A bejegyzés trackback címe:

https://mogyorka.blog.hu/api/trackback/id/tr471540925

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: internet marketing degree salary 2018.01.05. 22:39:39

Néhány dolog a Deadpool c. filmről - DVDNEWS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerós 2009.11.22. 14:34:13

Szia Kedves ! Megjegyzésem: Talán szerencsés esetben. Miért ? Elképzelni sem tudjuk,hogy mennyi minden mellett mehettünk már az életünkben ! A saját hibánkból ? Is ! De ! A körülmények szintén formálnak,amit ismét az emberek fonnak körénk. Vannak-e törvényszerűségei ? Minden bizonnyal.Sajnos a bölcsességgel adatik meg,hogy az ember tovább lásson az "orránál" és még ez sem garancia a mindenkori jó döntéshez ! Még a nagyon okos,híres emberek is megszenvedhetik a vágyaik árát. A tömeg-pszchihózis egy koncerten azért működik,mert ott az egyén beleolvad,eggyé válik egy gondolattal,így nem kell önmagát kiadnia. Négyszemközt viszont már küzdeni kell a saját és a másik vágyaival.Ezzel sebezhetővé válik ! De ! Tudjuk a Békés Harcos számos gondolatát,amiből erőt meríthetünk és bátran vállalhatjuk önmagunkat ! Szeretettel ! István

mogyorka 2009.11.24. 21:19:37

@kerós: Kedves István!
..." az egyén beleolvad,eggyé válik egy gondolattal,így nem kell önmagát kiadnia."

Nem kell önmagát kiadnia?
Ezt nem értem...hmm
Ha valaki képes együttrezegni az tombolókkal,akkor tombolni fog, ezt a belső éned, lelked, önvalód dönti el, nem az egód. Akkor nem önmagd vagy talán? Dehogynem!
Ha a csendes szemlélőkkel azonosulsz,akkor végigülöd a koncertet. Mindkét esetben önmagad vagy.
Úgy viselkedsz, ahogy a belső éned kívánja.
Épp ez az,hogy egy koncerten felszabadulnak a gátak és önmagad lehetsz.
Ha egy koncerten megérinti a leked egy dal és sírsz, akkor nem önmagad vagy?
Szeretettel üdvözöllek: mogyorka

kerós 2009.11.25. 11:59:08

Kedves Mogyorka ! Rendben ! Filozofáljunk egy kicsit. A tömegnek van "tömegvonzása". Tehát ! A tömegben önmagadnak csak egy szelete nyilvánul meg.Sodródsz,együtt hullámzol,sírsz,nevetsz velük,de ha ütemet veszítesz,akkor nagyot taszítanak rajtad.Csendesen szemlélődő tömegből ugrottál-e már fel,mert nem értettél egyet a felszólalóval ? Hiszem,hogy az egyén a tömegben lehet felszabadultabb, esetleg önmagából "kivetkőző", a gátlásaitól megszabaduló,jó értelemben és azon túl! Nyilván,mert az ember nem megy közterületre egyedül zenét hallgatni,hogy tombolhasson.Az sem vitatható,hogy a tömegben az önmagát adó ember nem sérül,mert hiszen mindenki egyet akar. A tenger hulláma is hatalmas, mindent elsöprő,de amikor összeomlik és vízcseppekre hullik szét, már magányos,magára utalt,esendő,védelmet kereső lesz. Sokat fotóztam víz-harmat cseppeket. Szépek, egyediek, törékenyek, önállóak és sajnos csak a kattintás pillanatában állandó.De ! Mi is van az eredeti kérdéssel ? A vonzás törvényével ? A tenger hulláma,amikor visszahúzódik a partról minden vízcsepp igyekszik együtt maradni a "tömeggel",de maradnak leszakadók.Ilyenek például a költők, akik szerencsés esetben "fényükkel" sugároznak reményt a parton maradóknak.Hiszem, hogy a "parton" is van boldogság ! Sőt ! Csak egészség legyen ! Szeretettel ! István

mogyorka 2009.11.27. 08:23:47

@kerós:
Csak egy szelete igen! De,jobb esetben te döntöd el,hogy csatlakozol e egy "tömeghez" vagy nem.
A tömeg vonzása, vagy bármi, biztos,hogy egyformán ugyanúgy hat mindenkire?
Szerintem nem.
Vagy tudsz azonosulni valamivel, vagy nem, vagy csak részben.
Üdvözöllek
süti beállítások módosítása